Σχετικά με το Κέντημα Ελισάβετ | Κέντημα Ελισάβετ

Σχετικά με το Κέντημα Ελισάβετ

Με χαρά σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας


Ονομάζομαι Ελισάβετ Γιαννάκη και η καταγωγή μου είναι από την όμορφη Λήμνο. Είμαι παντρεμένη και έχω αποκτήσει μια πανέμορφη κόρη. Είχα την ομορφιά να γεννηθώ, να μεγαλώσω και να σπουδάσω στο Μαλάουϊ της Αφρικής, εκεί που αντιθέσεις, οι αποκλείσεις, οι εντάσεις της φύσης από μόνη της, μου δημιούργησαν το ερέθισμα της δημιουργίας. Αποτέλεσμα ήταν το κέντημα το οποίο το λατρεύω και έχω μεγάλη πείρα.

Το κατάστημα μας έχει παρουσία στο χώρο πάνω από 2 δεκαετίες με μεγάλη ποικιλία, σε υψηλή ποιότητα κεντήματα, μαλλιά πλεξίματος, αξεσουάρ, κλωστές κεντήματος κ.α. πολλά.

Τα ελληνικά κεντήματα αντανακλούν το μέγεθος μιας ιστορικής περιόδου, που ο απόηχός της, στα κατάβαθα της σημερινής συνείδησης, πικρίζει σαν ένας καημός. Και πάλι ο «καημός της Ρωμηοσύνης», όπως θα ‘λεγε ο ποιητής. Σήμερα στη θέση του ηρωικού μεγέθους, της μυθικής διάστασης και της μεθυστικής λατρείας για τη ζωή – αξίες «χειροποίητες» και αγιασμένες – οι εκφραστικές αναζητήσεις, βοηθημένες από την απαιδευσία, τα πονηρά έντυπα και την εμπορία του κακού γούστου, παραπαίουν ανάμεσα σε φύσεις νεκρές και σε συνομιλίες μελίρρυτων μαρκησιών. Το αισθητήριο μόνο «με καιρό και με κόπο» θα μπορούσε να αφυπνισθεί. Για να μεταγραφεί η ευαισθησία των στοιχείων της παραδοσιακής κληρονομιάς και να μεταφυτευθούν εμπλουτισμένες οι αξίες τους στη σημερινή πραγματικότητα, για να μελετηθούν οι αναπλαστικές δυνατότητες της καλλιτεχνικής της έκφρασης πάνω σε νέα υλικά και σε νέες τεχνικές, για να βρεθούν καινούργιοι χρηστικοί τρόποι και να προσαρμοστεί ο χρόνος που απαιτεί η επεξεργασία τους στις διαστάσεις της σημερινής τους αξίας, χρειάζεται και κόπος και δουλειά.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω ότι μέσα από την ιστοσελίδα και όχι μόνο, είμαι στη διάθεσή σας, να σας παραθέτω μέσα από τη δική μου αγάπη και λατρεία για το κέντημα, το πλέξιμο, όλα όσα χρειάζεται μια γυναίκα για να αναδείξει το καλαίσθητο γούστο της.

Δείτε τα όλα

& από κοντά. Καλέστε μας να σας δείξουμε πως μπορείτε και εσείς να κάνετε ανάλογα σχέδια.